Wie zijn wij

Stichting ATB Classic is in januari 2009 opgericht door 3 familieleden; Hans, Jos en Tim. Zij hebben zich ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met als doel het organiseren van een veldtoertocht. In de loop van de tijd hebben Françoise en Frank diverse taken overgenomen van Jos. Aangezien wij een klein clubje zijn zonder leden hebben we gekozen voor een stichting en niet voor een vereniging.

Al vrij snel na de oprichting hebben we besloten om naast de veldtoertocht ook een route uit te gaan zetten voor wielrenners en er op deze manier een heel fietsweekend van te maken. Dit laatste hebben we vanaf 2016 verandert in een MTB-dag . Vanaf 2016 werden de toertocht en wedstrijd op dezelfde dag georganiseerd. In 2019 gaat de toertocht naar de zaterdag in de vroege avond, zodat je voor het donker is terug kunt zijn. De wedstrijd blijft op zondag!

De Naam: Gert-Jan Theunisse

Aangezien één van de oprichters een fan was van Gert-Jan Theunisse in de tijd dat Gert-Jan nog actief was als profwielrenner en later als mountainbiker kwam hij op het idee om Gert-Jan te benaderen met de vraag of hij zijn naam zou willen verbinden aan deze tocht. Het leek ons leuk om de naam van een oud-bolletjestrui winnaar in de Tour de France en oud-etappewinnaar op de Alpe d’Huez te eren met een tocht waaraan zijn naam is verbonden. Na enig aarzelen voelde hij zich toch vereerd dat zijn naam verbonden zou worden aan een tocht in Nederland. Aangezien Gert-Jan ambassadeur is van het Fonds Gehandicaptensport heeft hij wel als voorwaarde gesteld dat een deel van de opbrengst naar het Fonds Gehandicaptensport gaat. Een vooraf afgesproken deel van het binnengekomen inschrijfgeld wordt door ons dan ook jaarlijks naar het Fonds Gehandicaptensport (NFSG) overgemaakt.

Aangezien Gert-Jan met zijn gezin op Mallorca woont is het niet zeker dat hij elk jaar bij onze Classic aanwezig kan zijn. Wij hebben als stichting regelmatig contact met hem en met zijn vrouw om het een en ander door te nemen met betrekking tot de Classic.

De Classic:

De route voor de mountainbikers is het bedenksel van één van de oprichters van de stichting, die zelf een fanatieke wielrenner/mountainbiker is en hier erg veel plezier in beleefd. De route wordt volledig door hem uitgezet en met behulp van zijn bike-maten uitgepijld. Op de dag van de toertocht/wedstrijd zullen diverse routecontroleurs het parcours blijven controleren.

Hier in Noord-Brabant mogen we dan wel geen echte heuvels hebben maar het parcours zal voor menig mountainbiker een behoorlijke uitdaging zijn. Er zijn diverse hindernissen te overwinnen die je in deze omgeving niet verwacht.

Ondersteuning:

Aangezien wij slechts een kleine stichting zijn die het evenement niet alleen kan regelen,krijgen wij ondersteuning van een plaatselijke KBO (bond van ouderen). Diverse leden van deze club helpen bij het parkeren en bij de oversteekpunten. Verder hebben ze enthousiaste dames en heren die de bevoorradingsposten verzorgen zodat deze doorlopend voorzien zijn van sportdrank en voeding.

Sponsoren:

Diverse sponsoren maken het ons mogelijk dat we jaarlijks onze deelnemers een leuke attentie te kunnen meegeven. Enkele andere bedrijven verlenen hun diensten in natura in ruil voor reclame, zie hiervoor ook onze sponsoren pagina.

Overige activiteiten:

Naast de classic organiseren wij  indien het weer het toelaat een  schaats toertocht. De opbrengsten van deze activiteiten wordt gebruikt voor de verdere uitbouw van onze hoofdactiviteit; het organiseren van de“Gert-Jan Theunisse MTB Classic”.